ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δρ Καραγιάννης: Ρευστή η κατάσταση με τα πολλά κρούσματα

13 Απριλίου 2021, 14:34

images

Ρευστή είναι η κατάσταση με τα εκατοντάδες κρούσματα και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις για το Πάσχα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Καραγιάννης, σημειώνοντας ωστόσο ότι χαλαρώσεις μπορεί να υπάρξουν στους αριθμούς των πιστών που θα βρίσκονται εντός των ιερών ναών.

Ο Καθηγητής επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί κάποια εικόνα λόγω της ρευστής κατάστασης που υπάρχει και χρειάζεται περισσότερος χρόνος προτού προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις.

«Είναι πολύ σύντομα να πούμε οτιδήποτε για πιθανές χαλαρώσεις με τον τρόπο που εξακολουθούμε να έχουμε υψηλά κρούσματα κάθε μέρα. Μέχρι στιγμής δεν έγινε οποιαδήποτε ιδιαίτερη συζήτηση στην Επιτροπή, διότι περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξουν οι επόμενες ημέρες. Κατ' ακρίβεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας που τελειώνουν οι δύο εβδομάδες από τη χαλάρωση των τελευταίων μέτρων. Για τον εκκλησιασμό μπορεί να υπάρξει κάποια χαλάρωση στους αριθμούς κλπ. Είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συμπεριφορά από τον κόσμο», είπε.

Τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ρευστή με πολύ ευρεία σκαμπανεβάσματα από 400 μέχρι 600 κρούσματα καθημερινά με τη διακύμανση να είναι τεράστια για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ερωτηθείς για το τι φταίει για να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, ο Καθηγητής το απέδωσε στο μεταλλαγμένο στέλεχος, το οποίο μεταδίδεται πιο εύκολα και στην κούραση από τον κόσμο που δεν εφαρμόζει πιστά τα πρωτόκολλα στις δουλειές τους ή τα μέτρα αυτοπροστασίας του.

Σε ερώτηση πότε θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, είπε ότι είναι «πολύ δύσκολα να πει κανένας. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είμαστε κάτω από αυστηρούς περιορισμούς όπως είμασταν τον Γενάρη και κατορθώσαμε σε τρεις εβδομάδες να τα ρίξουμε. Διακινούμαστε, η οικονομία κινείται, επομένως είναι και πιο δύσκολο να τα ρίξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σε άλλη ερώτηση αν θα μειωθούν τα κρούσματα το καλοκαίρι, ανέφερε ότι «θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά και η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίσει απρόσκοπτα μαζί με τον θερμό καιρό να βοηθήσουν να τα ρίξουμε αρκετά κάτω».

Σχετικά Άρθρα