ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δρ. Καραγιάννης: Να μην χρονοτριβούμε για χορήγηση 3ης δόσης

31 Αυγούστου 2021, 12:45

images

Η χορήγηση τρίτης δόσης κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα, ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «στην αρχή του καλοκαιριού στους οίκους ευγηρίας αρχίσαμε να βλέπουμε εμβολιασμένα άτομα να προσβάλλονται από τον ιό. Τώρα έστω και αν δεν είναι μεγάλοι αριθμοί παρατηρούνται ακόμη και θάνατοι από κορωνοϊό εμβολιασμένων ηλικιωμένων ατόμων που ίσως έχουν και υποκείμενα νοσήματα».

Όπως επεσήμανε ο Δρ. Καραγιάννης επικρατεί μια έκπτωση στην ανοσία η οποία πρέπει να ενισχυθεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου πλησιάζουν οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες και θα βρισκόμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους όπου προβλέπεται έξαρση του ιού.

Καθυστέρηση στην Ευρώπη για 3η δόση 

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ευρώπη για τη χορήγηση της 3ης δόσης, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων περιμένει ακόμη κάποια αποτελέσματα από κλινικές μελέτες όσον αφορά την ανοσοαπάντηση των εμβολίων σε διάφορες ηλικιακές ομάδες σε διάφορες χώρες.

«Επειδή ο χρόνος τρέχει είναι απαραίτητο να παρθούν κάποιες αποφάσεις σύντομα και να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι θα πάρει και κάποιο χρόνο να εμβολιαστούν όλοι με την τρίτη δόση».

«Όσο χρονοτριβούμε τόσο προβληματική θα είναι η έξαρση που αναμένεται», τόνισε.

Της Χριστίνας Χριστοφόρου

Σχετικά Άρθρα