ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δρ Καραγιάννης: Αισιοδοξία για επιδημιολογική εικόνα

11 Ιανουαρίου 2022, 12:36

images

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου παρουσιάζει βελτίωση με μείωση των κρουσμάτων, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης τονίζοντας ωστόσο ότι οι επόμενες  μέρες θα καταδείξουν την ακριβή εικόνα.

Στην τηλεοπτική παρέμβαση στην εκπομπή ‘Από Μέρα Σε Μέρα’ στο ΡΙΚ, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες υπήρξε πτώση των κρουσμάτων με ένα πολύ  μεγάλο αριθμό δειγματοληψίας.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα εφόσον μόλις έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν εάν θα υπάρξει πτώση των κρουσμάτων και των νοσηλειών στα νοσοκομεία, ειδικά μετά το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στις δουλειές», σημείωσε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι όσον αφορά την Όμικρον «πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε έγνοια διότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος. Δεν πρέπει να κατεβάσουμε την ασπίδα προστασίας. Υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει ένα νέο στέλεχος του ιού».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κάποια πληροφόρηση όσον αφορά πόσοι νοσηλευόμενοι πάσχουν από Δέλτα και πόσοι από Όμικρον δήλωσε ότι δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία.

Παραταύτα, δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία όπως η απόσταση των θρανίων και οι μονές θέσεις, κάτι το οποίο θα εμποδίσει την έξαρση του ιού.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα