ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Δούρειος ίππος» ο Δρ Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ

20 Ιουλίου 2022, 13:30

images

«Δούρειο ίππο» χαρακτήρισαν την απόφαση για τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στον ΔΣ του ΟΑΥ τα μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κάνοντας λόγο τόσο για νομικά όσο και για ηθικά ζητήματα που τίθενται.

Στόχος της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης ήταν να εκφρασθούν από τα μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας οι απόψεις τους γύρω από την απόφαση για ανάκληση της απόφασης του διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ και οι θέσεις τους όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων του ΓεΣΥ.

Όπως ανέφεραν, ο διορισμός του κ. Αγαθαγγέλου αποδεικνύει ότι το ΓΕΣΥ επιτυγχάνει και υποσκάπτοντας τα συμφέροντα κάποιων τώρα προσπαθούν να το υπονομεύσουν. 

Εξέφρασαν επίσης την αγωνία για την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργεί συνθήκες ανατροπής και οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία και την προοπτική του ΓεΣΥ. 

Κατά τη διάσκεψη τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο είναι σωστό να συμβάλει στη λήψη αποφάσεων ένα άτομο το οποίο έχει εκφράσει εξ αρχής ότι είναι ενάντια στο ΓεΣΥ, και εκφράζει τα συμφέροντα της ιατρικής κοινότητας. 

Κληθείς να σχολιάσουν τις δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι ένα μέλος με συγκρουόμενα συμφέροντα δεν θα παρευρίσκεται στις συνεδρίες του ΔΣ, έθεσαν το  ζήτημα πότε θα παρευρίσκεται τότε ο κ. Αγαθαγγέλου. 

«Η κίνηση αυτή δεν είναι χωρίς σκοπιμότητες», υπογράμμισαν, υποδεικνύοντας ότι βρίσκουν ευκαιρίες για να υπονομεύσουν το ΓεΣΥ. 

Επανέλαβαν και τόνισαν την αναγκαιότητα ανάκλησης του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου από τον ΠτΔ και στέλνουν το μήνυμα στον κυπριακό λαό να τοποθετηθεί και να υπογράψει την τροποποίηση αυτή.

Εν μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, οι πολίτες θα μπορούν να υπογράψουν την συγκατάθεση τους ώστε να γίνει ανάκληση του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου από το ΔΣ του ΟΑΥ.

Ως εκ τούτου η Κοινωνική Συμμαχία καλεί τον ΠτΔ να αφουγκραστεί το δημόσιο αίσθημα και την απογοήτευση, καθώς αυτή η απόφαση στέλνει λανθασμένα μηνύματα. 

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα