ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δίπλα στα άτομα με θαλασσαιμία η πολιτεία

09 Οκτωβρίου 2023, 09:29

images

Την ετοιμότητα της πολιτείας για στήριξη των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ειδικότερα για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα με θαλασσαιμία, επανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο «Ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας - Thalassaemia2023Cy», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε σε ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας, και για τα οποία έχουν ήδη προωθηθεί ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στον περιοδικό επανυπολογισμό της ειδικής παροχής κατά τρόπο που αυτή να αυξάνεται κατά αναλογία της αύξησης των εισφορών, στη δυνατότητα μείωσης των αναγκαίων ασφαλιστικών μονάδων για τη θεμελίωση δικαιώματος καταβολής της ειδικής παροχής στην ηλικία των 50 ετών και στο ενδεχόμενο διατήρησης της καταβολής της ειδικής παροχής μετά το 63ο της ηλικίας και μέχρι το 65ο έτος.

Σχετικά Άρθρα