ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διόρθωση νομοθεσίας για δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

25 Νοεμβρίου 2022, 13:19

images

Τη διόρθωση στρεβλώσεων νομοθεσίας που αφορά την παροχή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) σε πολίτες που χρήζουν στήριξης και βοήθειας, προβλέπει πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη βουλή.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου σκοπεύει στην τροποποίηση του περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμου, ώστε η ακίνητη ιδιοκτησία, η οποία δεν είναι αξιοποιήσιμη ολόκληρη ή το μεγαλύτερο μέρος αυτής, λόγω εγγραφής δικαιώματος επικαρπίας στα βιβλία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ανεξαρτήτως της αξίας της υπό αναφορά ιδιοκτησίας και του χρόνου που η εν λόγω εγγραφή έλαβε χώρα, να μην λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της συνολικής αξίας ακίνητης ιδιοκτησίας που δύναται να κατέχει πρόσωπο ή άλλο μέλος της οικογενειακής του μονάδας, για να είναι δικαιούχος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τους βουλευτές Αλέκο Τρυφωνίδη και Μαρίνο Μουσιούττα – μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις του νόμου αφορούν τη διαγραφή της φράσης «ή δικαιώματος επικαρπίας» και με την προσθήκη, αμέσως μετά την φράση «του περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2015» της φράσης «και χωρίς επίσης να λαμβάνεται υπόψη οποιαδήποτε ακίνητη ιδιοκτησία, η οποία δεν είναι αξιοποιήσιμη ολόκληρη ή το μεγαλύτερο μέρος αυτής, λόγω εγγραφής δικαιώματος επικαρπίας στα βιβλία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, οποτεδήποτε αυτό εγγράφεται και ανεξάρτητα από την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας επί της οποίας εγγράφεται το δικαίωμα αυτό».

 

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα