ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δικηγόρος ο νέος Υπουργός Υγείας- Λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα

08 Ιανουαρίου 2024, 10:02

images

Νέο Υπουργό Υγείας, διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα προχώρησε και σε ανασχηματισμό του υπόλοιπου κυβερνητικού σχήματος.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε όπως προβεί στις ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των μελών της κυβέρνησης:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε όπως προβεί στις ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των μελών της κυβέρνησης:

  • Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο κ. Βασίλης Πάλμας
  • Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διορίζεται η κ. Μαρία Παναγιώτου
  • Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως διορίζεται ο κ. Μάριος Χαρτσιώτης
  • Υπουργός Υγείας διορίζεται ο κ. Μιχάλης Δαμιανός
  • Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής διορίζεται ο κ. Νικόδημος Δαμιανού
  • Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων διορίζεται η κ. Μαριλένα Ραουνά
  • Επίτροπος Πολίτη διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Παλατές
  • Επίτροπος Ορεινών Περιοχών διορίζεται ο κ. Χαράλαμπος Χριστοφίνας
  • Επίτροπος Περιβάλλοντος διορίζεται η κ. Αντωνία Θεοδοσίου

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί και θα έχει ισχύ από την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2023.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για το έργο που επιτέλεσαν οι απερχόμενοι υπουργοί και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία».

Το βιογραφικό του νέου Υπ. Υγείας

Ο Μιχάλης Δαμιανός γεννήθηκε στη Λευκωσία (Αρχάγγελο) με καταγωγή από  τον Πολύστυπο και τη Λάρνακα.

Είναι δικηγόρος, κάτοχος πτυχίου νομικής (LLB) με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Southampton (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το ίδιο πανεπιστήμιο), κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου νομικής (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το Fitzwilliam College του Πανεπιστημίου του Cambridge) και κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Solicitor του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας & Ουαλίας. Εργάστηκε στους διεθνείς νομικούς οίκους Simmons & Simmons και Hogan Lovells στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στα εταιρικά, εμπορικά και ενεργειακά θέματα.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας και το 2010 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.

Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου (2011-2016).

Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2018.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα