ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για ζημιές στις φαρμακευτικές αποθήκες

03 Απριλίου 2024, 11:18

images

Διευκρινίσεις για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε ποσότητες φαρμάκων στις φαρμακευτικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας από τη θεομηνία που έπληξε τη Λευκωσία το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας, δίνει το αρμόδιο Υπουργείο διαβεβαιώνοντας ότι η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής αγωγής έχει διασφαλιστεί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ως συνέπεια της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της 18ηςΜαρτίου 2024 στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή Στροβόλου, ποσότητες νερού εισέρευσαν στις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χαρτοκιβώτια με φαρμακευτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα με όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση του αποθέματος που επηρεάστηκε και έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις και να μην επηρεαστούν οι ασθενείς που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν τα εν λόγω σκευάσματα.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία μεταστέγασης των φαρμακευτικών αποθηκών σε νέους καταλληλότερους χώρους, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Τέλος το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Alpha με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου ανέφερε ότι συστήθηκε μια ad hoc επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από φαρμακοποιούς του Υπουργείου Υγείας, του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ και στόχος είναι να εξευρεθούν άμεσα λύσεις.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα