ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διευκρινίσεις για πληρωμές μισθών υπαλλήλων με Covid-19

10 Ιανουαρίου 2024, 13:21

images

Διευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής των μισθών των υπαλλήλων που νοσούν με κορωνοϊό, δίνει το Υπουργείο Εργασίας.

Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου ανέφερε ότι σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη η ανησυχία που υπάρχει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη θέση του Υπ. Υγείας, πρόσθεσε, «δεν μιλάμε για πανδημία και δεν υπάρχει σκέψη για περαιτέρω πιο αυστηρά μέτρα».

«Το πώς θα πρέπει να χειριστεί ο κάθε εργαζόμενος τις περιπτώσεις που ο ίδιος ασθενήσει ή συγγενικά του πρόσωπα, πέραν των μέτρων προστασίας, οι επιλογές που υπάρχουν είναι εάν υπάρξει σχετική σύσταση του γιατρού, θα πρέπει να προσκομιστεί ως πιστοποιητικό ασθενείας και θα ακολουθηθεί η διαδικασία καταβολής επιδόματος ασθενείας από τις αρμόδιες υπηρεσίες», σημείωσε.

Επεσήμανε ότι για τις πρώτες τρεις μέρες της ασθένειας, δεν μπορεί να παραχωρηθεί επίδομα, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του ΤΚΑ, κατά τις πρώτες τρεις μέρες δεν καταβάλλεται οποιοδήποτε επίδομα ασθενείας.

«Εκεί και όπου ο εργοδότης έχει, είτε μέσω συλλογικών συμβάσεων, είτε μέσω πρακτικής τη συμπλήρωση του επιδόματος, θα συμπληρωθεί και θα καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός από την πλευρά του εργοδότη», ανέφερε σημειώνοντας ότι αρκετοί εργοδότες έχουν και την επιλογή της τηλεργασίας.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα