ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διευκολύνσεις σε παραλίες στη Λάρνακα για πρόσβαση ΑμεΑ

19 Ιουνίου 2024, 14:26

images

Διαθέσιμα σε τρεις παραλίες της Λάρνακας, για εύκολη μεταφορά ΑμεΑ στη θάλασσα, είναι τροχοκαθίσματα τύπου mobi-chair και διάδρομοι πρόσβασης.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται σε «πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σε σχέση με την πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της πόλης» και διευκρινίζει ότι «οι οργανωμένες παραλίες Φοινικούδων, Καστέλλας και Μακένζι διαθέτουν διάδρομο πρόσβασης και τροχοκαθίσματα τύπου mobi – chair, τα οποία επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα».

Προστίθεται πως «για να προστατεύονται, τα αμφίβια τροχοκαθίσματα βρίσκονται στους κεντρικούς πύργους ναυαγοσωστών της κάθε παραλίας υπό την επίβλεψή των ναυαγοσωστών και είναι διαθέσιμα σύμφωνα με το ωράριο εργασίας τους. Συγκεκριμένα οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις παραλίες Φοινικούδων και Μακένζι από τις 06.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ στην παραλία Καστέλλα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα».

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους «συνάνθρωπους μας που χρειάζονται τη βοήθεια των ναυαγοσωστών και των αμφίβιων τροχοκαθισμάτων όπως επισκέπτονται τις παραλίες στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας των πύργων ναυαγοσωστών».

Σχετικά Άρθρα