ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διατάγματα για ιατρικές εξετάσεις εργαζομένων

26 September 2022, 13:04

images

Διατάγματα για τις ιατρικές εξετάσεις εργοδοτουμένων σε εργασίες με αντικαρκινικά φάρμακα και εργασίες σε εργοστάσια παρασκευής, τυποποίησης, συσκευασίας και επανασυσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εξέδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκος Κούσιος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα διατάγματα καθορίζουν το είδος και την περιοδικότητα των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται οι εργοδοτούμενοι που εκτελούν εργασίες με αντικαρκινικά φάρμακα στον νοσοκομειακό τομέα και ευρύτερα στον τομέα παροχής φροντίδας υγείας, καθώς επίσης το είδος και την περιοδικότητα των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες πρέπει να υποβάλλοντα εργοδοτούμενοι σε εργοστάσια παρασκευής, τυποποίησης, συσκευασίας και επανασυσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν γενική κλινική εξέταση, ειδικές εξετάσεις, όπως πλήρη λειτουργικό έλεγχο των πνευμόνων (σπιρομέτρηση), ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και εργαστηριακές εξετάσεις, όπως γενική εξέταση του αίματος και γενική ανάλυση ούρων.

Τα δύο νέα Διατάγματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dli/dliup.nsf/All/18C6A0A27B184F32C22581BB002B0444?OpenDocument

Σχετικά Άρθρα