ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάσωση σκύλων στο Τρόοδος

09 Φεβρουαρίου 2024, 14:13

images

Στη διάσωση των σκύλων που περιφέρονταν αδέσποτα στο Τρόοδος, προχώρησε μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Μιλώντας στο YgeiaWatch, η ιδρύτρια του 2nd Chance Dogs, Ντόρις Καράγιαννη ανέφερε ότι οι εθελοντές ανέλαβαν δράση μετά από τις αναρτήσεις φωτογραφιών που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που επισκέφθηκαν το χιονισμένο Τρόοδος, όπου τα σκυλιά περιφέρονταν στην πλατεία αλλά και σε άλλα σημεία προσπαθώντας να προστατευθούν από το κρύο.

Όπως σημείωσε η κ. Καραγιάννη, οι εθελοντές της οργάνωσης κατάφεραν μέχρι στιγμής να διασώσουν τη σκυλίτσα με τα δυο κουταβάκια και τώρα θα επιχειρήσουν να διασώσουν και τα άλλα τρία που βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδο της περιοχής. Επιπλέον άλλα τρία σκυλιά κυκλοφορούν αδέσποτα σε άλλα σημεία της περιοχής.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο στην περιοχή, οι κοινοτικές αρχές της περιοχής δεν διαθέτουν κλουβιά προσωρινής κράτησης και για αυτό το λόγο η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη» τονίζει.

Όπως πληροφορήθηκαν οι εθελοντές της οργάνωσης, η συγκεκριμένη σκυλίτσα τους τελευταίους 3 χειμώνες περιφερόταν αδέσποτη στην περιοχή, γεννώντας με αποτέλεσμα τα σκυλάκια να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Τα σκυλάκια αυτά είναι φοβικά. Με ειδική παγίδα τελικά καταφέραμε να πιάσουμε και τα άλλα δύο. Τώρα η σκυλίτσα και τα δύο κουταβάκια βρίσκονται ασφαλή στο 2nd Chance Rescue Center», αναφέρει.

«Θα στειρωθούν και θα προσπαθήσουμε να δοθούν για υιοθεσία που είναι το δύσκολο έργο. Δυστυχώς με την κουλτούρα που επικρατεί στην Κύπρο, ο κόσμος προτιμά να αγοράζει παρά να υιοθετεί σκυλάκια», αναφέρει ο Μάριος Παπαδήμας, συνιδρυτής του 2nd Chance Dogs.

«Είναι κοινωνική ευθύνη και είναι ευθύνη όλων μας. Πρέπει επιτέλους όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι όταν είναι ιδιοκτήτης ενός σκύλου έχει ευθύνες», τονίζει.

Οι εθελοντές του 2nd Chance Rescue Center, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το καταπολεμήσουν, προχώρησαν το 2020 σε έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 3,5 χιλ. πολίτες με τα αποτελέσματα να είναι ανησυχητικά .

«Κάναμε μια έρευνα για να εντοπίσουμε το πρόβλημα, με σκοπό να το ανατρέψουμε και να έχουμε αποτελέσματα», υπογραμμίζουν.


Οι απαντήσεις από 3500 που δήλωσαν ότι αγαπούν τους σκύλους τους

Στην ερώτηση με το αν συμφωνούν ότι είναι αποδεκτό να κρατάς τον σκύλο σε κλουβί τις περισσότερες ώρες, το 45% απάντησε ναι.

Το 75% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προτιμούν να αγοράσουν σκύλο από pet shop και όχι να υιοθετήσουν από καταφύγιο.

Ποσοστό 87% πιστεύει ότι είναι καλύτερα η θηλυκή σκυλίτσα να γεννήσει μια φορά στη ζωή της.

Παράλληλα, το 53% απάντησε ότι είναι αποδεκτή η αναπαραγωγή και εκτροφή σκύλου για οικονομικό όφελος.

Το 92% απάντησε ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε στείρωση το σκύλο του καθώς θα του αφαιρέσει την σεξουαλική απόλαυση.

Τέλος, το 94% απάντησε ότι είναι πολύ καλή ιδέα να δώσεις δώρο σε κάποιον ένα σκυλάκι.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα