ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάκριση για συνεργασία ΑΚΤΗΣ και Δήμου Γεροσκήπου για μείωση πλαστικής ρύπανσης

20 Ιουνίου 2022, 13:07

images

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό ανάμεσα στις  χώρες που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας έλαβε η  καλή πρακτική της συνεργασίας του Δήμου της Γεροσκήπου με το Κέντρο  Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, για μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καλή πρακτική πήρε την πρώτη θέση  στην κατηγορία «Συνέργειες/κοινές δράσεις με άλλα Προγράμματα του  Ιδρύματος της Γαλάζιας Σημαίας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Σημειώνεται  ότι ο Δήμος Γεροσκήπου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας  ΑΚΤΗ και με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής Γεροσκήπου, ξεκίνησε  ένα έργο στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία Δημοτική Παραλία της  Γεροσκήπου, για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση PMD.

Πρόκειται  για μια πολύπλευρη συνεργασία με πολλές καινοτόμες δράσεις και μεγάλη  συμμετοχή, αναφέρεται ενώ προστίθεται ότι η συνεργασία της ΑΚΤΗΣ με το  Δήμο Γεροσκήπου χρονολογείται από το 2010. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει  ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις των πλαστικών με διαλέξεις σε σχολεία  του Δήμου, καθαρισμούς παραλίας, συλλογή PMD σε ειδικά σχεδιασμένους  κάδους και διαχωρισμό των σκουπιδιών στις πηγές.

Ο  Γενικός Γραμματέας της CYMEPA και Πρόεδρος του Εθνικού Κριτή για τη  Γαλάζια Σημαία Δρ Μιχάλης Ιερείδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  ευρύτερη συνέργεια και συνεργασία, τόσο με την ΑΚΤΗ όσο και με τις  τοπικές αρχές για προαγωγή της εκπαίδευσης για αειφόρο ανάπτυξη.

Από  την πλευρά του ο Δημαρχεύων της Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης,  δήλωσε περήφανος για τη βράβευση και τόνισε ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει  ως προτεραιότητα την αειφορία.

Η πρόεδρος  του ΔΣ της ΑΚΤΗΣ Δρ Ξένια Λοϊζίδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η πιστεύει πολύ  στη δύναμη της συνεργασίας και αυτή η βράβευση αποτελεί μεγάλη  ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καθαρό περιβάλλον. Τα  μικροπλαστικά είναι παντού και χρειάζεται η συνεργασία όλων για να  μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα