ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαγνωστικά κέντρα: Στον ΟΑΥ τα ποιοτικά κριτήρια

06 Μαρτίου 2024, 14:23

images

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ) ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου, παρέδωσε στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας την λίστα των πραγματικών επιστημονικών ποιοτικών κριτηρίων, όπως αυτή ετοιμάστηκε από την επιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από ιατρούς ακτινολόγους, καθηγητές τεχνολόγων ακτινολόγων και ιατροφυσικούς του συνδέσμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ. τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα παραδώσει μέχρι τέλος του περασμένου μήνα τα πραγματικά επιστημονικά ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, δηλώνει τώρα έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με τον ΟΑΥ που στόχο θα έχει τόσο το καλό των κυπρίων ασθενών όσο φυσικά και την βιωσιμότητα των μελών μας.

«Για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια κάποιων για κλείσιμο του κύριου όγκου των διαγνωστικών κέντρων στο νησί, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολυεθνικών και μεγαλοεταιρικών συμφερόντων», τονίζουν.

«Επίσης είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε την ήδη υψηλή ποιότητα που προσφέρουμε στους ασθενείς του Γε.Σ.Υ. Γι` αυτό το σκοπό ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ. έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης το οποίο είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε στον ΟΑΥ», υπογραμμίζουν.

Σχετικά Άρθρα