ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΔΗΣΥ: Ουσιαστική η στήριξη στο έργο των δημόσιων νοσηλευτηρίων

12 Φεβρουαρίου 2024, 16:49

images

H στήριξη του ΔΗΣΥ στο έργο των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και ουσιαστική σε όλα τα επίπεδα, είπε τη Δευτέρα η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της κ. Δημητρίου, από κοινού με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιο Δίπλαρο, με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τη δημόσια υγεία, το ΓεΣΥ καθώς και «ο πολύ ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζουν καθημερινά τα δημόσια νοσηλευτήρια και οι κυβερνητικοί γιατροί στη διαφύλαξη της υγείας όλων μας».

«Με κοινή συνισταμένη αυτό το γεγονός, ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, η κ. Δημητρίου τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η στήριξη στο έργο τους από μέρους του ΔΗΣΥ είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και ουσιαστική σε όλα τα επίπεδα», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν επίσης και ζητήματα που άπτονται της οικονομικής βιωσιμότητας των δημοσίων νοσηλευτηρίων με την ηγεσία του ΔΗΣΥ «να διαβεβαιώνει πως θα λειτουργήσει εποικοδομητικά» και εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και για να ληφθούν συνολικά οι απαραίτητες αποφάσεις προς επίλυση των ζητημάτων καθώς και ενίσχυσης «της πολύ σημαντικής κοινωνικής κατάκτησης που είναι το ΓεΣΥ».

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα έχει ανάλογες συναντήσεις και με άλλους φορείς και συντεχνίες με άξονα τον τομέα της υγείας και το επόμενο διάστημα, αναφέρεται.

Σχετικά Άρθρα