ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δημόσια διαβούλευση για Στρατηγική για Πρόληψη και Διαχείριση Βίας στο Σχολείο

11 Ιουλίου 2024, 11:23

images

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) το Σχέδιο «Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο και Σχέδιο Δράσης, 2024 – 2028».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως ετοίμασε το Σχέδιο με  σκοπό να υλοποιηθούν δράσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας και παραβατικότητας μέσω της δημιουργίας ενός ασφαλούς σχολικού κλίματος, το οποίο να προωθεί έμπρακτα κουλτούρα συμπερίληψης και καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ με την υιοθέτηση της ολιστικής προσέγγισης θα διασφαλιστεί η ενδυνάμωση και η ενεργός συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών βίας στα σχολεία.

Το εν λόγω Σχέδιο τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης, η-Διαβούλευση (www.e-consultation.gov.cy) και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς/φυσικά πρόσωπα, να υποβάλουν τα σχόλια/εισηγήσεις τους ή την πρόθεσή τους να συμβάλουν ως Εταίροι/Συμμετέχοντες σε συγκεκριμένες δράσεις/δραστηριότητες, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα «η-Διαβούλευση».

Σχετικά Άρθρα