ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης για θέματα Ισότητας Φύλων

31 Αυγούστου 2023, 12:43

images

Στη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης για θέματα Ισότητας των Φύλων και της ιστορίας του γυναικείου κινήματος στην Κύπρο, προχώρησε το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, αναφέρεται ότι σκοπός της δράσης αυτής είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σε μια πλατφόρμα και η διάθεση του υλικού στο ενδιαφερόμενο κοινό, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, φοιτητών/τριών, επαγγελματιών, ακαδημαϊκών και φορέων χάραξης πολιτικής.

Όπως αναφέρουν, η συλλογή και αξιοποίηση του υλικού συμβάλλει στην δημιουργία ιστορικής μνήμης της πορείας και προσπάθειας επίτευξης της ισότητας των φύλων στην Κύπρο μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων και αναλύσεων για το θέμα.

«Η η-βιβλιοθήκη είναι μια δυναμική δράση η οποία θα εξελίσσεται συνεχώς και θα περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα, έρευνες, μελέτες, βιβλία, συνεντεύξεις και μαρτυρίες γυναικών», προσθέτουν.

Τέλος ενημερώνουν όπως  οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να αποστέλλουν τις εκδόσεις τους σε μορφή βιβλιογραφικής αναφοράς αναλόγως της έκδοσης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται με ηλεκτρονικό σύνδεσμο παραπομπής στο κείμενο.

Οι σχετικές πληροφορίες όπως αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση commissionerge@presidency.gov.cy.


Σχετικά Άρθρα