ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν υλοποιούνται εξαγγελίες για στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών

01 Φεβρουαρίου 2024, 13:18

images

Μέσα στις 80 προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν περιλαμβάνεται και δεν υλοποιείται, καμία προεκλογική εξαγγελία για στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και βελτίωση της επιδοματικής πολιτικής του κράτους για αυτούς» αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεικών Οικογενειών σε σχέση με την παρουσίαση του Προγραμματισμού Διακυβέρνησης 2024.

Σε ανακοίνωσή του προσθέτει ότι διαψεύδονται - κατά την έκφρασή του - και οι υποσχέσεις της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας για ριζικές αλλαγές στο επίδομα μονογονιού και στο ΕΕΕ.

Αναφορικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος «δεν λαμβάνει υπόψη ότι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικά μέσα, είτε εξαιτίας ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού είτε οικονομικής δυσπραγίας».

Αναφέρει ακόμη ότι «η συμβίωση συνεχίζει να αποκόπτει το επίδομα, το ΕΕΕ των μονογονιών συνεχίζει να είναι κουτσουρεμένο» ενώ κάνει λόγο για «μηδενικές αυξήσεις επιδόματος ενοικίων» και λέει ότι «τα θύματα βίας δεν έχουν ακόμα νομική αρωγή».

Σχετικά Άρθρα