ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν προχωρούν σε μέτρα οι φαρμακοποιοί

24 Οκτωβρίου 2023, 21:03

images

Δεν προχωρά σε λήψη μέτρων το Κλαδικό Συμβούλιο Φαρμακοποιών της συντεχνίας «Ισότητα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Κλάδος θα αναμένει να δει από τη Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας ενέργειες για επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης.

Το πρωί της Δευτέρας, προστίθεται, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των φαρμακοποιών της Συντεχνίας Ισότητα που απασχολούνται στην εν λόγω Διεύθυνση, την οποία απασχόλησε η «υποστελέχωση του Τμήματος και όλα τα προβλήματα που αυτή επιφέρει» με κυριότερη την πιθανότητα αύξησης ενδεχόμενων λαθών στην προμήθεια, διακίνηση και έλεγχο των φαρμάκων στα νοσηλευτήρια παγκύπρια.

Σε συνέχεια της Συνέλευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση στα γραφεία του Τμήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Τομέα, αναγνωρίστηκε η σημασία άμεσης αντιμετώπισής τους και τέθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

«Αναγνωρίζοντας την πρόθεση της Διεύθυνσης για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα και κατόπιν της ξεκάθαρης δέσμευσης ότι ουδεμία καινούρια υπηρεσία δεν θα προστεθεί στον ήδη επιβαρυμένο φόρτο εργασίας των εργαζομένων έως ότου προστεθεί νέο αρμόδιο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος, ο Κλάδος αποφάσισε όπως δεν προχωρήσει σε λήψη περαιτέρω μέτρων», αναφέρεται. Η Συντεχνία προσθέτει, ωστόσο, ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε δυναμικά.

«Τα αιτήματά μας δεν αφορούν διευκολύνσεις ή βολέματα, αφορούν ανάγκες που πρέπει να καλυφτούν», αναφέρει και καταλήγει ότι «το μοναδικό μας αίτημα είναι να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και με ασφάλεια».

Σχετικά Άρθρα