ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν επιτυγχάνεται ο στόχος Μπάϊντεν για εμβολιασμούς

23 Ιουνίου 2021, 06:44

images

Ο στόχος που είχε θέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού για την Covid-19 με τουλάχιστον μία δόση εμβολίων έως την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, δεν θα επιτευχθεί, δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για τον πρώτο στόχο που χάνεται στην εκστρατεία εμβολιασμού των ΗΠΑ για τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος τον είχε θέσει προτεραιότητα στην αρχή της θητείας του.

Πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές επιπλέον εβδομάδες για να επιτύχουν αυτό το ποσοστό, τόνισε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς.

Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή πάνω από το 45% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημοσιοποίηθηκαν χθες.

Απειλή η παραλλαγή Δέλτα

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει τη μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Covid-19 στην επικράτειά τους, δήλωσε στο μεταξύ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο δρ Ανθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με δημοσιογράφους.

"Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη" στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος της Covid-19, δήλωσε ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους, προσθέτοντας ότι "αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου.

" Η παραλλαγή Δέλτα εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, δήλωσε την Παρασκευή η Σουμία Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο δρ. Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής της Covid-19. "Έχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε και να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα", ανέφερε.

Μήνυμα από την ισλαμική κοινότητα Βιέννης

Σε μια άλλη εξέλιξη, αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη μουσουλμανική κοινότητα στη Βιέννη, αναμένεται τώρα μετά το "καλό παράδειγμα" που έδωσαν προχθές, Κυριακή, εκπρόσωποι της Ισλαμικής Ομοσπονδίας προσερχόμενοι για να εμβολιαστούν και διαμηνύοντας ότι θέλουν να κάνουν διαφωτιστική δουλειά για να αποδομήσουν τον σκεπτικισμό και τους φόβους ως προς τον εμβολιασμό.

Η Ισλαμική Ομοσπονδία στη Βιέννη και τη γύρω περιοχή έχει συνολικά περίπου 11.000 μέλη, από τα οποία μερικά έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά πολλά όχι ακόμη, και πολλοί ιμάμηδες θέλουν τώρα να είναι πρότυπα στον αγώνα κατά της Covid-19.

Σχετικά Άρθρα