ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν αυστηροποιούνται προς το παρόν τα μέτρα κατά κορωνοϊού

02 Νοεμβρίου 2021, 16:04

images

Η αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος είπε πως το Υπουργείο θα παρακολουθεί στενά την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες μέρες και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα ή όχι.

Σε δηλώσεις του, μετά από τον εμβολιασμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την τρίτη δόση εμβολίου, στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών τους προβληματίζει, ενώ σημείωσε ότι έχει ζητήσει ήδη από το πρωί ενημέρωση από την Ομάδα Ιχνηλάτησης από πού προήλθαν αυτά τα κρούσματα.

Είπε πως όταν θα έχει ακριβή ενημέρωση θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, για να σταματήσουν αυτή την αύξηση.

Σε σχέση με το πλάνο που ανακοινώθηκε για αύξηση των εμβολιασμών τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Υγείας είπε πως το πλάνο αφορά εμβολιασμούς ηλικιωμένων στο Παλαιχώρι το Σάββατο, ενώ επίσης ανέφερε πως προγραμματίζεται μεγάλος εμβολιασμός σε εμπορικό κέντρο, ο οποίος υπολογίζεται να γίνει 20 Νοεμβρίου, νοουμένου ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Την ίδια στιγμή», συμπλήρωσε, «μελετούμε να πάμε σε κάποια σχολεία που είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού είτε για να εμβολιάσουμε τους μαθητές, είτε να τους ενημερώσουμε».

Σχετικά Άρθρα