ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Covid-19: Έξαρση κρουσμάτων διεθνώς

23 Μαρτίου 2022, 08:22

images

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και η σύζυγός του Έλκε Μπουντενμπέντερ, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες η γερμανική προεδρία.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε σήμερα θετική στην Covid-19, διευκρινίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε κι εκείνος σήμερα σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

"Είχα δύο συναντήσεις χθες, τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τον πρόεδρο και δεν θεωρείται επαφή", εξήγησε η Ψάκι σε ένα δελτίο Τύπου, την παραμονή της αναχώρησης του Τζο Μπάιντεν για ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, θεαματική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στη Νότιο Κορέα, όπου την Τρίτη καταγράφηκαν 490.881 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 291 ασθενείς, καταγράφοντας τον δεύτερο ψηλότερο αριθμό από την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον, θα κορυφωθεί μέσα στο μήνα.

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται και στη Γερμανία, όπου το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 283.732 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 19.278.143, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 329 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 127.522 νεκρούς.

Στη Γαλλία καταγράφηκε χθες η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων Covid-19 από τον περασμένο Φεβρουάριο, με 180.777 νέες μολύνσεις, με την νέα έξαρση να αποδίδεται στην επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, μετά τις διακοπές για δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αναμένει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 στο τέλος του μήνα. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας έχει αρθεί στη Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα