ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βραδιά γευσιγνωσίας κολοκασιού με στόχο την προβολή του

28 September 2023, 09:43

images

Η προβολή και προώθηση του κολοκασιού, αποτελεί στόχο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, η οποία διοργανώνει αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου την 4η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «η εκδήλωση, εντάσσεται στα πλαίσια του Παγκύπριου Φεστιβάλ Κολοκασιού που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια με στόχο, την γνωριμία του τοπικού προϊόντος, ενώ παράλληλα την εισδοχή του συγκεκριμένου προϊόντος σε διάφορες καινοτόμες γαστρονομικές συνταγές και επιλογές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή, η γνωριμία και  η προώθηση του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν της Σωτήρας, αφού έχει ήδη λάβει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πιστοποιημένο Προϊόν με σήμανση « Προϊόν με Ονομασίας Προέλευσης».

Σημειώνεται ότι «το 2015, το Kολοκάσι Σωτήρας κατέκτησε το Βραβείο του «Καλύτερου Γεωργικού Προϊόντος» στα Βραβεία Γαστρονόμος 2015 ενώ το 2017, κατέκτησε το Βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» στα Βραβεία Time Out Eating Awards.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι στη βραδιά θα συμμετέχουν ο Chef Αντρέας Πασκουής, ο οποίος θα μαγειρέψει Lemony Mashed Taro with Peruvian Seasoning, η Χρύσω Λέφου, ριζότο με κολοκάσι και τσιπς από παρμεζάνα, η Κωνσταντία Ευσταθίου, κολοκάσι καππαμά με μεθυσμένους καραόλους, η Μαρία Δημητρίου, γλυκιές κροκέτες κολοκασιού με ράσπερι, ο Σύνδεσμος Bartenders Κύπρου θα κάνουν kolokasi Coctail, οι Barology, λικέρ κολοκάσι και η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου θα κάνουν μάφινς κολοκάσι & τάρτα κολοκασιού.

Ακόμα θα κατασκευαστούν για να προσφερθούν στον κόσμο παραδοσιακές συνταγές, δηλαδή πούλλες τηγανητές, κολοκάσι καππαμά και κολοκάσι γιαχνί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα αρχίσει στις 19.30 το βράδυ, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα