ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βράβευση επιχειρήσεων για μείωση πλαστικών αποβλήτων

22 Ιουνίου 2023, 20:22

images

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η τελετή βράβευσης «Zero Waste Beach Awards 2023», κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν οκτώ παράκτιες επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την υπευθυνότητα τους ως προς την αποτελεσματική μείωση των πλαστικών αποβλήτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο διαγωνισμός Καλών Πρακτικών, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Zero Waste Beach», που υλοποιεί το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

Όπως αναφέρεται, οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα από το 2018 μέχρι και σήμερα. Φέτος, από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023 τα μέλη του Δικτύου Υπευθύνων Παράκτιων Επιχειρήσεων έφτασαν τα 310, και συγκεντρώθηκαν 995 τόνοι ανακυκλώσιμων που αλλιώς θα κατέληγαν ως μικτά σκουπίδια στις χωματερές ή και ελεύθερα στη φύση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού Αντώνης Κουτσούλλης ο οποίος είπε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, λόγω του νησιωτικού της χαρακτήρα και των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρουν τα απορρίμματα σε οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός και η αλιεία. Διαβεβαίωσε, επίσης, τους συντελεστές του Προγράμματος ότι στις πολύτιμες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, με στόχο τις καθαρές θάλασσες.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου συνεχάρη τόσο την πρωτοβουλία και την αξιοσημείωτη δράση του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Ακτή όσο και το Ίδρυμα της Coca-Cola για την σημαντική του υποστήριξη.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, Δρ Ξένια Λοϊζίδου, αφού σημείωσε ότι τα πλαστικά που αφήνονται ελεύθερα στη φύση δεν χάνονται ποτέ είπε ότι οι επιχειρήσεις της Κύπρου έδειξαν την μεγάλη τους ευαισθησία και την ετοιμότητα να δουλέψουν μαζί με την κοινωνία των πολιτών για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, για καθαρές θάλασσες.

Στο χαιρετισμό του ο Country Sales Director της Coca-Cola HBC Κύπρου, Βαγγέλης Μόσχος είπε ότι το σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο, πάντοτε με την υποστήριξη του The Coca-Cola foundation, προωθεί σταθερά δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης που στοχεύουν στην υιοθέτηση μίας πιο φιλικής περιβαλλοντικής στάσης από την κοινωνία.

Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων βραβεύθηκαν για το Βραβείο Αειφορίας το Aliathon Resort, για το Βραβείο Καινοτομίας το St. Raphael Resort & Marina, για το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης το Capo Bay Hotel και για το Βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας το Atlantica Aeneas Resort.

Στην κατηγορία μικρών επιχειρήσεων βραβεύθηκαν με το Βραβείο Αειφορίας το Grape By the Sea και Κληματαριά, για το Βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας το Aplostra Beach Bar, για το Βραβείο Καινοτομίας η Αυλή της Νεφέλης και για το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης το Charalambos Holiday Cottage.




Σχετικά Άρθρα