ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων 2023 από την ΕΕ

16 Ιουνίου 2023, 15:00

images

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων 2023 για τις επιχειρήσεις και τους ερευνητές.

Το εν λόγω βραβείο αποσκοπεί στο να τιμήσει τις εταιρείες που θέτουν την ασφάλεια των καταναλωτών στον πυρήνα των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και παρέχει αναγνώριση κύρους σε όσους καινοτομούν και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις που ορίζονται στη σχετική νομοθεσία και τα πρότυπα της ΕΕ.

Παράλληλα, το βραβείο αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει και να τιμήσει την καινοτόμο έρευνα στον τομέα της ασφάλειας των καταναλωτικών προϊόντων. Προσδίδει επίσης αναγνώριση κύρους στους ερευνητές, των οποίων το έργο έχει σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών από επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα.

Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, το θέμα του βραβείου για την ασφάλεια των προϊόντων 2023 είναι η «ασφάλεια των εφήβων» (δηλ. των ατόμων ηλικίας από 13 έως 19 ετών).

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Α. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το βραβείο θα χορηγηθεί σε δύο διαφορετικά είδη δικαιούχων:

Πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), δηλ. επιχειρήσεις οι οποίες i) απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα και ii) έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και/ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν υπερβαίνει τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγαλύτερες εταιρείες: όλες οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.

Προβλέπεται ότι θα υπάρξουν συνολικά έως και έξι νικητές, με την απονομή τριών βραβείων, χρυσού, αργυρού και χάλκινου, σε τρεις ΜμΕ και σε τρεις μεγαλύτερες εταιρείες.

Β. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Το βραβείο θα χορηγηθεί σε δύο διαφορετικά είδη δικαιούχων:

Νέοι ερευνητές και ερευνητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους

Λέκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί/βοηθοί καθηγητές (υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει τη διδακτορική τους διατριβή μετά τον Ιούνιο του 2018). Οι εξαίρετες μεταπτυχιακές εργασίες σε επίπεδο μάστερ μπορούν επίσης να υποβληθούν για το βραβείο.

 • Πεπειραμένοι ερευνητές 

Καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, μεταδιδακτορικοί/βοηθοί καθηγητές (οι οποίοι έχουν υποβάλει τη διδακτορική τους διατριβή πριν από τον Ιούνιο του 2018).

Προβλέπεται ότι θα υπάρξουν αρκετοί νικητές ανά κατηγορία, οι οποίοι θα προσκληθούν όλοι στην τελετή απονομής των βραβείων για να παρουσιάσουν την έρευνά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου2023. Λεπτομέρειες, πληροφορίες και έντυπα αίτησης βρίσκονται στο σύνδεσμο:

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια ομάδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση EU-PRODUCT-SAFETY-AWARD@ec.europa.eu.




Σχετικά Άρθρα