ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βουλή: Συλλογική ευθύνη για συμπερίληψη ατόμων με δυσλεξία

05 Οκτωβρίου 2023, 17:54

images

Η συλλογική μας ευθύνη είναι να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση, την κατανόηση και τη συμπερίληψη για άτομα με δυσλεξία, είπε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας σε προ ημερησίας διάταξης αναφορά για την 8η Οκτωβρίου που έχει καθοριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία.

Ανέφερε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι η δυσλεξία δεν καθορίζει ένα άτομο, αλλά είναι μόνο μια πτυχή της ζωής του και σημείωσε πως δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με δυσλεξία μπορούν να ευδοκιμήσουν, να συνεισφέρουν και να επιτύχουν χωρίς το βάρος του στιγματισμού ή των διακρίσεων.     

«Συχνά παρεξηγημένη,  η δυσλεξία δεν είναι μια αντανάκλαση της νοημοσύνης ενός ατόμου, αλλά μια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος των ανθρώπων που πάσχουν από δυσλεξία επεξεργάζεται τη γλώσσα», είπε.

Ο κ. Κουλίας ανέφερε εξάλλου ότι είναι σημαντικό όχι μόνο να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δυσλεξία, αλλά και να γιορτάσουμε τις μοναδικές δυνάμεις και τα ταλέντα τους.

Είπε ακόμη ότι πολλά καταξιωμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών, επιστημόνων και επιχειρηματιών, έχουν δυσλεξία, αποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα