ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βελτίωση προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία για άτομα με κινητικές δυσκολίες

27 Δεκεμβρίου 2022, 15:39

images

Την ενημέρωση που έλαβε για αποφάσεις του Υφυπουργού Τουρισμού που στοχεύουν τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για άτομα με κινητικές δυσκολίες χαιρετίζει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, με επιστολή ημερομηνίας 21/12/2022 το Υφυπουργείο Τουρισμού ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι με το νέο χρόνο θα εισάξει τον 6ο πυλώνα της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού που αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών της χώρας μας με στόχο την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και μεταμόρφωσης της χώρας μας σε ελκυστικό προσβάσιμο τουριστικό προορισμό.

Επιπλέον με ικανοποίηση έχουμε ενημερωθεί, σημειώνει η Οργάνωση Παραπληγικών, για την πρόθεση του Υφυπουργείου Τουρισμού να εντείνει τους ελέγχους που αφορούν την προσβασιμότητα στο πλαίσιο αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Εξαιρετικά σημαντική επίσης, κρίνει η οργάνωση, την προκήρυξη σχεδίου επιχορήγησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για δημιουργία υποδομών για άτομα με κινητικές δυσκολίες σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στη χώρα μας.

Η Οργάνωση Παραπληγικών επισημαίνει ότι οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να μεταμορφώσουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας με στόχο την προώθηση της προσβασιμότητας ως ένα από τα βασικότερα, θεμελιώδη και αναφαίρετα δικαιώματα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Δικαίωμα που διασφαλίζεται με νόμους και Διεθνή Συμβάσεις και βρίσκεται στις προτεραιότητες της ΕΕ.

Σχετικές έρευνες, αναφέρεται, έχουν δείξει ότι η αγορά προσβάσιμου τουρισμού στην ΕΕ ξεπερνά σε αξία τα €400 δισ ενώ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας αφού μπορεί να είναι ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός στην ΕΕ για άτομα με κινητικές αναπηρίες ή μειωμένη κινητικότητα.

Σχετικά Άρθρα