ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με COVID-19

02 Ιανουαρίου 2024, 11:02

images

Αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με COVID 19 παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γύρω στους 70 ασθενείς, εκ των οποίων τρεις -εκτός κινδύνου- στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «φαίνεται πως υπάρχει αύξηση των εισαγωγών με COVID 19», σημειώνοντας πως «πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα από 75 μέχρι 80 ετών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως τα άτομα αυτά προέρχονται κυρίως από οίκους ευγηρίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ είπε ότι από το ιστορικό των συγκεκριμένων νοσηλευόμενων φαίνεται πως οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει την τελευταία δόση εμβολίου.

Εξάλλου, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των συγκεντρώσεων και του συνωστισμού κατά τις γιορτές θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Συνέστησε, τέλος, στο κοινό να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα ατομικής υγιεινής, τονίζοντας ότι μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να ισχύουν για όλες τις λοιμώξεις.

Σχετικά Άρθρα