ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αύξηση στις διαγνώσεις αυτισμού τα τελευταία χρόνια

04 Απριλίου 2022, 12:28

images

Σημαντική αύξηση στις διαγνώσεις αυτισμού από νεαρή ηλικία σημειώνεται τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με παρατηρήσεις από επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης.

Η Δρ Βιολέττα Χριστοφίδου Αναστασιάδου, MD, PHD, Παιδίατρος, Κλινική Γενετίστρια στο πλαίσιο διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, στις 6:00μ.μ. στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς στην Πάφο θα αναφερθεί στο θέμα του αυτισμού και την πρόοδο που καταγράφεται.

Η διάσκεψη θα έχει τίτλο «Έχει το παιδί μου αυτιστικά χαρακτηριστικά; Η φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών: Μύθοι και Αλήθειες».

Στη διάλεξη η κ. Χριστοφίδου θα αναλύσει πως όλο και περισσότεροι νέοι γονείς τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν απαντήσεις στη δική τους ανησυχία και μαγικές λύσεις για την ανάπτυξη του παιδιού τους, αλλά και το αν υπάρχει πραγματικά αύξηση των περιστατικών, αν πρόκειται για  μια επιδημία, ή για υπερδιάγνωση.

Επιπρόσθετα, η εισηγήτρια θα αναφερθεί στα αυτιστικά χαρακτηριστικά και τη σωστή διάγνωση, αλλά και στο αν είναι ο αυτισμός γενετικό ή περιβαλλοντικό νόσημα.

Θα απαντηθούν, ακόμη, ερωτήματα ως προς την γνώση των ανθρώπων για τα φυσιολογικά στάδια της ανάπτυξης των παιδιών, αλλά και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν τα εφόδια και την φροντίδα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά.

Η διάλεξη θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας. Η προσκόμιση safe pass για όσους θα παραστούν είναι απαραίτητη.

Σχετικά Άρθρα