ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς

28 Αυγούστου 2021, 09:39

images

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως. Στις Φιλιππίνες εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία ανέφερε σήμερα αριθμό ρεκόρ 1.126 κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία αποτελεί το επίκεντρο εξάπλωσης των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα. 

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των Αυστραλών έχει τεθεί υπό την εφαρμογή λοκτνάουν, καθώς αξιωματούχοι στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και στην πρωτεύουσα Καμπέρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων. Η Νέα Νότια Ουαλία, η πιο πολυπληθέστερη της Αυστραλίας στην οποία βρίσκεται το Σίδνεϊ, ανέφερε 1.035 κρούσματα της COVID-19 τοπικής μετάδοσης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 1.029 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί την Πέμπτη. Το νέο ξέσπασμα των κρουσμάτων άρχισε στα μέσα Ιουνίου, με τον αριθμό των περιστατικών μόλυνσης να είναι αυξανόμενος.

Η Γερμανία ανέφερε 10.303 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 3.924.131. Καταγράφηκαν επίσης, 22 νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 92.118 θανάτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 761 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 27.345 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με 578.326 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 20,7 εκατ. μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων κατατάσσεται 2η στη μακάβρια παγκόσμια κατάταξη βάσει του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της νόσου, πίσω από τις ΗΠΑ (πάνω από 633.000 νεκροί) και 3η ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ινδία.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 863 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 19.556 κρούσματα του SARS-CoV-2. Επισήμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει μέχρι εδώ τη ζωή σε 257.150 ανθρώπους επί συνόλου 3.311.317 μολύνσεων στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων, κατά τους αριθμούς του υπουργείου, οι οποίοι όμως, όπως παραδέχεται το ίδιο, είναι πολύ υποτιμημένοι. Πρόκειται για τον 4ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως.

Η Ινδία επιβεβαίωσε 46.759 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να έχει αυξηθεί στα 32.649.947 κρούσματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε στους 437.370 θανάτους, με 509 νέους θανάτους να έχουν αναφερθεί κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Περισσότεροι από 31,85 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει στην Ινδία, από την έναρξη του ξεσπάσματος μετάδοσης των κρουσμάτων. Κατά την προηγούμενη ημέρα, η Ινδία είχε αναφέρει 44.658 κρούσματα και 496 θανάτους.

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παράτεινε την εφαρμογή του δεύτερου υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, αλλά και σε μερικές επαρχίες μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Οι Φιλιππίνες, ήταν μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ασία, ενώ δίνουν μάχη για να περιορίσουν ένα νέο ξέσπασμα των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, μέσω της μετάδοσης στην κοινότητα της παραλλαγής Δέλτα, που μεταδίδεται πιο εύκολα.

Παρά το γεγονός ότι μερικές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν με ποσοστό φυσικής παρουσίας του προσωπικού μεγαλύτερο του 50%, τα γεύματα σε εστιατόρια, η λειτουργία των κέντρων προσωπικής περιποίησης, αλλά και η συμμετοχή του κόσμου σε θρησκευτικές τελετές εξακολουθούν να απαγορεύονται στην περιοχή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο Χάρι Ροκ.


Σχετικά Άρθρα