ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αύξηση ελέγχων για μείωση ρύπανσης θάλασσας Λεμεσού

01 Αυγούστου 2023, 16:08

images

Ο συντονισμός όλων των κρατικών υπηρεσιών για καλύτερο έλεγχο των πιθανών πηγών ρύπανσης της θάλασσας της Λεμεσού, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό, μετά από πρωτοβουλία της Υφυπουργού Μαρίνας Χατζημανώλη. H κ. Χατζημανώλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής νομοθεσιών για επιβολή αυστηρότερων προστίμων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις της η κ. Χατζημανώλη ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν απόψεις για την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Λεμεσό. Απόψεις που θα μελετηθούν και θα συζητηθούν σε άλλη σύσκεψη που θα ακολουθήσει. Όπως είπε, ως πρώτο μέτρο, αποφασίστηκε όπως το κάθε κυβερνητικό τμήμα ενισχύσει τους ελέγχους του για καλύτερη πρόληψη. «Πιστεύω ότι η εποπτεία είναι το κύριο εργαλείο έτσι ώστε να μπορέσεις να φτάσεις σε αυτόν που προκαλεί πραγματικά το πρόβλημα και αυτό έχουμε εντοπίσει σήμερα, ότι όλοι μαζί μπορούμε με τη βοήθεια ο ένας του άλλου να καταπολεμήσουμε από την αρχή αυτή τη ζημιά», σημείωσε. «Πρόληψη, εποπτεία, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις θάλασσες μας και να νιώθουμε όλοι περήφανοι για αυτό το αγαθό που έχουμε», ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείσα η κ. Χατζημανώλη ανέφερε ότι το Υφυπουργείο μελετά τους νόμους περί ρύπανσης της θάλασσας, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει προσπάθεια επιβολής αυστηρότερών προστίμων.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την ικανοποίηση του που πλέον ο δήμος θα έχει ουσιαστική βοήθεια για επίλυση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης. Όπως είπε, χρειάζεται αύξηση των μέτρων επιτήρησης και επόπτευσης στις πηγές του προβλήματος πριν το πρόβλημα φτάσει στην περιοχή λουόμενων, είτε αυτές οι πηγές ονομάζονται ιχθυοτροφία, αγκυροβόλια, λιμάνια, μαρίνες ή από την πλευρά της ξηράς «και αυτό θα γίνει τώρα με τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης».

Σχετικά Άρθρα