ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αύξηση 78% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα σε μία εβδομάδα στο ΗΒ

18 Ιουνίου 2021, 12:40

images

Κατά 33.630 αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά αριθμούν πλέον 75.953. Η εβδομαδιαία αύξηση είναι της τάξης του 78%.

Οι αξιωματούχοι του οργανισμού Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE), που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία, ανέφεραν πως πλέον το 99% των νέων κρουσμάτων που έχουν αναλυθεί είναι της μετάλλαξης Δέλτα.

Έως τις 14 Ιουνίου 806 φορείς της ινδικής μετάλλαξης είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο, μια αύξηση 423 ασθενών σε μία εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους μισούς, 527 για την ακρίβεια, δεν είχαν κάνει καμία δόση του εμβολίου. Υπήρχαν και 84 φορείς που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι όταν νοσηλεύτηκαν.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφαλείας ΗΒ Δρ Τζένι Χάρις δήλωσε ότι «η αύξηση αφορά πρωτίστως άτομα στις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά προκαλούνται τώρα να κάνουν το εμβόλιό τους».

Πρόσθεσε ότι είναι «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι δεν αυξάνονται με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους αυξάνονται οι λοιμώξεις της μετάλλαξης Δέλτα.

Σχετικά Άρθρα