ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξημένη πίεση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ

10 Νοεμβρίου 2021, 12:43

images

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η πληρότητα να φθάνει σχεδόν στο 100% σε κάποια εξ αυτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υψηλή πληρότητα στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού οφείλεται τόσο στην εποχική έξαρση ιογενών λοιμώξεων, όπως πνευμονιών, βρογχίτιδων, κ.ά., σε συνδυασμό με την αυξημένη ροή διάφορων περιστατικών, όπως καρδιολογικών, εγκεφαλικών, ορθοπεδικών, που χρήζουν νοσηλείας είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είτε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και στην αύξηση των μετα-Covid ασθενών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τις τελευταίες βδομάδες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται καθημερινά γύρω στους 30 διασωληνομένους μη COVID ασθενείς.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση αυτή αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφού πανευρωπαϊκά το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού οδηγεί σε αύξηση νοσηλειών.

Ο Οργανισμός,  διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες και για αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού, παρά την αυξημένη πίεση που δέχονται τα νοσηλευτήρια του και ειδικά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΑΕΠ).


Σχετικά Άρθρα