ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξημένη επισκεψιμότητα στα παραλιακά ΤΑΕΠ

25 Ιουλίου 2023, 13:36

images

Αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών Υγείας, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Ειδικότερα στα νοσοκομεία των παραλιακών πόλεων, υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα, με διάφορες παθήσεις πέραν από τις συνηθισμένες που υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου σε δηλώσεις στο YgeiaWatch ανέφερε ότι «παρατηρούμε ότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά με δερματικές παθήσεις, δερματικά εγκαύματα λόγω της έκθεσης στον ήλιο, μικροατυχήματα, σκισίματα στα πόδια από βράχους στη θάλασσα, ηλίαση, ιογενής λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού συστήματος λόγω της χρήσης των κλιματιστικών και γαστρεντερίτιδες λόγω μη ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης τροφίμων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, παρατηρείται υψηλή πληρότητα στους θαλάμους των νοσοκομείων, η οποία ξεπερνά το 90%.

«Προσπαθούμε να γίνεται σωστή διαχείριση των κλινών, ώστε να εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες καθημερινά  για τους ασθενείς που χρήζουν ενδονοσοκομειακής φροντίδας. Εκεί και όπου δεν διαθέτουμε κλίνες προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ για να αποστέλλουμε περιστατικά» είπε.

Μικρή αύξηση κρουσμάτων Covid

Πέραν των καλοκαιρινών λοιμώξεων, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται και μικρή αύξηση των κρουσμάτων covid-19. 

Σήμερα νοσηλεύονται 32 άτομα, ένα εκ των οποίων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα άλλα δυο σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαριλάου, η μικρή αυτή αύξηση ήταν αναμενόμενη λόγω και του συνωστισμού που υπάρχει αυτό το διάστημα και επιπρόσθετα λόγω της χαλάρωσης των μέτρων κατά του covid.

Συμπλήρωσε ότι η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική εκφράζοντας την ελπίδα ότι σιγά σιγά ο αριθμός αυτός θα μειωθεί. 

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα