ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία για το τριήμερο 25ης Μαρτίου

22 Μαρτίου 2024, 09:54

images

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου (Σάββατο 23/03/2024 – Δευτέρα 25/03/2024), λαμβάνει η Αστυνομία, εντατικοποιώντας τη δράση της με στόχο την ασφάλεια των διακινήσεων στο οδικό δίκτυο και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή, η Αστυνομία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους χρήστες του οδικού δικτύου, λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στο οδικό δίκτυο.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι η Τροχαία Αρχηγείου, καθώς και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.

«Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών και αυξημένη παρουσία των μελών της Τροχαίας σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι με στόχο να εξασφαλιστεί ένα αναίμακτο τριήμερο, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Εξάλλου, τονίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Μέτρα για πρόληψη εγκλήματος

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου σημειώνει ότι τα τριήμερα θεωρούνται περίοδοι υψηλού κινδύνου για διαρρήξεις και κλοπές, αφού οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων και γι’ αυτό η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες κ.λπ., με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και την ύπαιθρο.

Προστίθεται ότι πέραν των μέτρων της Αστυνομίας, εφίσταται η προσοχή του κοινού, να λάβει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του πριν αποχωρήσει από το σπίτι του, όσο και στο χώρο των διακοπών του.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προτρέπει, μεταξύ άλλων, τους ιδιοκτήτες κατοικιών όταν απουσιάζουν από το σπίτι, να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους, να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους, να μην αφήνουν τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας και να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς.

Παράλληλα, η Αστυνομία προτρέπει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να αφήνουν ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων τους, να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία και να έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού.

Ταυτόχρονα, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν περπατά ή βρίσκεται σε πολυσύχναστους δρόμους/δημόσιους χώρους. «Χρήματα και πιστωτικές κάρτες να τοποθετούνται στις μπροστινές τσέπες των ρούχων, η τσάντα, στην οποία βρίσκονται αντικείμενα αξίας, είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη κατά τρόπο που να υπάρχει συνεχώς οπτική επαφή με αυτήν. (π.χ. χιαστί)», σημειώνεται.

Τέλος, καλεί το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που χρειαστεί, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Σχετικά Άρθρα