ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ασία

27 Δεκεμβρίου 2022, 07:25

images

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε χώρες της Ασίας.

Το Υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 636 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν συνολικά τις 4.062.191. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 15.472. Άλλοι 26 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν στους 65.262 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος των 110 εκατομμυρίων κατοίκων από την εκδήλωσή της στην επικράτεια του αρχιπελάγους, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 394 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις στην πόλη-κράτος να φθάνουν τις 2.197.084.

Ακόμη ένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο στους 1.711 νεκρούς. Στα νοσοκομεία της Σιγκαπούρης νοσηλεύονται 101 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 4 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 163 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 11.524.436. Δεν επήλθε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παρέμεινε αμετάβλητος στους 43.184 νεκρούς. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 42 ασθενείς.

Στη Νότια Κορέα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε ότι το 24ωρο ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 87.596 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 50 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε τους 31.882 νεκρούς επί συνόλου 28.772.196 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας έμεινε αμετάβλητος στο 0,11%. Τα κρούσματα υπερτριπλασιάστηκαν από τα 25.545 της προηγουμένης, πάντως έμειναν σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό της περασμένης Τρίτης. Γενικά, τις Δευτέρες τείνουν να ανακοινώνονται χαμηλότεροι αριθμοί μολύνσεων διότι γίνονται λιγότερα τεστ τις Κυριακές. Οι ασθενείς με την COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δείκτης-κλειδί, αυξήθηκαν στους 592.

Παρά τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2023 να αίρεται κατά φάσεις η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, με προϋπόθεση πως θα εκπληρώνονται ορισμένα κριτήρια, όπως η σταθεροποίηση του αριθμού των μολύνσεων, η πτωτική τάση των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων και η αύξηση του δείκτη εμβολιασμού των ηλικιωμένων.

Εξάλλου, οι αρχές της Ιαπωνίας θα απαιτούν αρνητικό τεστ για τον SARS-CoV-2 προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο FNN («Fuji News Network»).

Η κυβέρνηση στο Τόκιο σκοπεύει το μέτρο αυτό να επιβληθεί από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου.

Η απότομη άρση της πολιτικής «zero COVID» — εξάλειψης του ιού — που εφάρμοζε το Πεκίνο στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, παρά την απουσία αξιόπιστων επίσημων δεδομένων, κι εκφράζονται από διάφορες πλευρές ανησυχίες πως θα εμφανιστούν νέες παραλλαγές, δυνητικά πιο επικίνδυνες.

Σχετικά Άρθρα