ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξάνεται ο αριθμός ειδικών γιατρών στο ΓεΣΥ

27 Αυγούστου 2019, 11:17

images

Ενενήντα μέρες μετά την εφαρμογή της πρώτης φάσης του γενικού σχεδίου υγείας οι συνολικοί εγγεγραμμένοι παροχής υγείας ανήλθαν μέχρι στιγμής στους 2068.

Αυξητική τάση παρουσιάζεται με τους εγγεγραμμένους ειδικούς ιατρούς και τα φαρμακεία ενώ παραμένουν στα ίδια αριθμητικά επίπεδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα εργαστήρια κλινικών αναλύσεων, οι παιδίατροι και οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες.

Σε χρονικό διάστημα περίπου δύο βδομάδων και εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών, οι νέοι ειδικοί ιατροί του ΓεΣΥ ανήλθαν στους 13 με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 776 εκ των οποίων οι 472 προέρχονται από τον οργανισμό κρατικών υπηρεσιών υγείας.

Αυξητική είναι και η τάση εγγραφής των φαρμακείων στο ΓεΣΥ αφού σε χρονικό πλαίσιο δύο εβδομάδων έχουν εγγραφεί έξι νέα φαρμακεία στο σύστημα, με τον συνολικό τους αριθμό να αγγίζει τα 627 φαρμακεία.

Οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες και παιδιά είναι 506, εκ των οποίων οι 151 προέρχονται από κρατικά νοσηλευτήρια.

Οι παιδίατροι παρέμειναν σταθεροί στους 128 και οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες ανέρχονται στους 391.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στους καταλόγους του ΓεΣΥ υπάρχουν εγγεγραμμένοι ειδικοί ιατροί από όλες τις ειδικότητες εκτός από την αλλεργιολογία και την φυσική ιατρική και αποκατάσταση.

Οι ειδικότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ιατρών είναι οι καρδιολόγοι (94) οι ακτινοδιαγνώστες (70) οι γυναικολόγοι (68) οι γενικοί χειρουργοί (61), οι ορθοπεδικοί (60) και οι αναισθησιολόγοι με 50 εγγεγραμμένους στους καταλόγους ΓεΣΥ η κάθε ειδικότητα.

Οι ειδικότητες με τον μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων παροχέων υγείας είναι η στοματογναθoπροσωποχειρουργική, η κυτταρολογία με μόνο ένα εγγεγραμμένο και ακολουθούν η παιδοκαρδιολογίαμε πέντε εγγεγραμμένους αντίστοιχα.

Ικανοποιημένο βρίσκει τον οργανισμό ασφάλισης υγείας η εγγραφή των παροχέων στο σύστημα ενώ προβλέπεται ότι γύρω στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου αναμένεται μαζική εγγραφή παροχέων στο σύστημα και θα καλυφτούν οι ανάγκες για όλες τις επαρχίες και όλες τις ειδικότητες.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου εξέφρασε σήμερα ρο πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία του ΓεΣΥ και είπε ότι μέχρι στιγμής διενεργήθηκαν 400 000 επισκέψεις σε ιατρούς.

Επίσης σημείωσε ότι οι δικαιούχοι ανέρχονται σε704 000 σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός, έχει εγγραφεί.

Όπως δήλωσε ό κ. Παπακωνσταντίνου το ΓεΣΥ φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και το σημαντικό αυτό κοινωνικό ωφέλημα ήρθε για να μείνει.

Της Χρυστάλλας Ολυμπίου 

Σχετικά Άρθρα