ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξάνεται ο αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια

14 Ιουλίου 2020, 17:14

images

Σε αύξηση του αριθμού των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια της Δημοκρατίας προβαίνει το Υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει συγκεκριμένα ότι στο εξής θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο 600 επιβάτες, αντί 300.

Όπως σημειώνει «κατόπιν των συστάσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Υπουργό Μεταφορών, όπως αυξηθεί σε 600 ο αριθμός των επιβατών, που υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο με την άφιξή τους στην Κύπρο και αφορά σε επιβάτες πτήσεων από χώρες των Κατηγοριών Α και Β».
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι έχει υιοθετηθεί εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας η εισήγηση μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών εξετάσεων με συγκεκριμένη μέθοδο και λιγότερο κόστος, με στόχο τη μεγιστοποίηση του αριθμού των ατόμων, που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Η εισήγηση, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, έχει προωθηθεί στα αρμόδια Τμήματα για τις δέουσες ενέργειες και αναμένεται η υλοποίησή της εντός των επόμενων ημερών.
 
Προσθέτει ακόμα «ενόψει της επέκτασης του πτητικού προγράμματος προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, μέσω της αύξησης του αριθμού των δειγματοληπτικών ελέγχων, στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι εισαγόμενες λοιμώξεις εντοπίζονται έγκαιρα, επιτρέποντας κατ’ επέκταση την καλύτερη διαχείριση των ατόμων αυτών και περιορίζοντας την πιθανότητα μετάδοσης του ιού στην κοινότητα και διατηρώντας στα ίδια θετικά επίπεδα τους επιδημιολογικούς μας δείκτες».

Παράλληλα, αναφέρει ότι τα δεδομένα που καταγράφονται αξιοποιούνται επιδημιολογικά ως προς την κατηγοριοποίηση των χωρών από τις οποίες αφικνούνται επιβάτες στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα