ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυξάνεται η εγγραφή ειδικών ιατρών, φαρμακείων

14 Αυγούστου 2019, 11:15

images

Αυξάνονται συνεχώς οι εγγεγραμμένοι παροχείς υγείας στο ΓεΣΥ με την μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στους ειδικούς ιατρούς και στα φαρμακεία.

Σε διάστημα μιας βδομάδας περίπου οι νέοι ειδικοί ιατροί του ΓεΣΥ ανήλθαν στους 12 με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 763, εκ των οποίων οι 473 προέρχονται από τον οργανισμό κρατικών υπηρεσιών υγείας.

Μικρή μείωση έχει παρατηρηθεί στους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες αφού δύο από αυτούς αποχώρησαν από το γενικό σύστημα υγείας.

Ο ένας εξ αυτών που αποχώρησαν ανήκε στον ΟΚΥπΥ ενώ ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση στην εγγραφή φαρμακείων στους καταλόγους ΓεΣΥ.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου 24 νέα φαρμακεία έχουν εγγραφεί  στο σύστημα ΓεΣΥ.

Συνολικά οι παροχείς που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα μέχρι και σήμερα ανέρχονται στους 2049.

Οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες και παιδιά είναι 506 εκ των οποίων οι 150 προέρχονται από κρατικά νοσηλευτήρια.

Οι παιδίατροι παρέμειναν σταθεροί στους 128 και οι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες ανέρχονται στους 391

Στους καταλόγους του ΓεΣΥ υπάρχουν εγγεγραμμένοι ειδικοί ιατροί από όλες τις ειδικότητες εκτός από την αλλεργιολογία και την φυσική ιατρική και αποκατάσταση.

Οι ειδικότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ιατρών είναι οι καρδιολόγοι (92) οι ακτινοδιαγνώστες (70) οι γυναικολόγοι (66) οι γενικοί χειρουργοί (59), οι ορθοπεδικοί (58) και οι αναισθησιολόγοι με 50 εγγεγραμμένους στους καταλόγους ΓεΣΥ η κάθε ειδικότητα.

Οι ειδικότητες με τον μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων παροχέων υγείας είναι η στοματογναθoπροσωποχειρουργική, η κυτταρολογία με μόνο ένα εγγεγραμμένο και ακολουθούν η παιδοκαρδιολογίαμε με πέντε εγγεγραμμένους αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις ιατρών σύμφωνα με τον οργανισμό ασφάλισης υγείας ήταν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις ενώ υπήρξαν και μερικές περιπτώσεις προσωπικών ιατρών και ειδικών ιατρών που εξέφρασαν πρόθεση να αλλάξουν κατηγορία από προσωπικοί ιατροί σε ειδικούς ιατρούς ή αντίστροφα.

Της Χρυστάλλας Ολυμπίου 

Σχετικά Άρθρα