ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυστηρότερες αλλαγές για αναβάθμιση CovScan

14 Ιανουαρίου 2022, 17:51

images

Υπό αναβάθμιση βρίσκεται η πλατφόρμα CovScan με στόχο την εμπόδιση μετακίνησης θετικών κρουσμάτων.

Σε τηλεοπτική παρέμβαση στην τηλεόραση του ANT1, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, δήλωσε ότι διεξάγονται οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση αλλαγών στην πλατφόρμα CovScan η οποία θα ενημερώνεται από το σύστημα ιχνηλάτησης.

Συγκεκριμένα, θα ενημερώνεται ποια είναι τα κρούσματα τη δεδομένη στιγμή και εάν ένα κρούσμα επιδιώξει να παραστεί σε οποιοδήποτε χώρο με έλεγχο, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος καθώς η ένδειξη θα είναι κόκκινη αντί πράσινη.

Έχουν ήδη διεκπεραιωθεί οι απαραίτητοι εντατικοί έλεγχοι και θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, πρόσθεσε.

Στην τηλεοπτική του παρέμβαση, ανέφερε επίσης ότι «παλαιότερα όταν υπήρχε λιγότερο ποσοστό κρουσμάτων ήταν ευκολότερος ο έλεγχος. Το τελευταίο διάστημα με την μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο».

Επιπρόσθετα, ανέφερε «όταν γίνεται η αποδέσμευση του ατόμου θα περνά κάποιος χρόνος, δηλαδή γύρω στις 24 ή 12 ώρες μέχρι να ενημερωθούν τα συστήματα ότι το άτομο βρίσκεται σε αποδέσμευση από τον περιορισμό και από τον ιό. Αυτό θα το δούμε μέσα από τους τεχνικούς ελέγχους. Σίγουρα το άτομο θα μπορεί άμεσα την ίδια στιγμή να επανεκδώσει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που θα είναι σε ισχύ, δηλαδή πράσινο.»

«Θα πρέπει όμως να διευθετηθεί το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα για την αποδέσμευση, ούτως ώστε το άτομο να γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσει», επεσήμανε.

Πρόσθεσε, εξίσου, ότι υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για την αλλαγή αυτή:

Να είναι τεχνικά να σωστές

Να είναι εύκολες στη χρήση για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης

Να περάσει από την επιτροπή προσωπικών δεδομένων για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι γίνονται διαδικασίες για την ενσωμάτωση της ταυτοποίησης μέσα στο ψηφιακό πιστοποιητικό, για το οποίο δεν υπάρχει κάτι επίσημο για ανακοίνωση.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα