ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασθενείς: Αξιολογούν θετικά την ενδονοσοκομειακή φροντίδα

12 Μαΐου 2023, 06:00

images

Θετική κατά πλειοψηφία παρουσιάζεται η αξιολόγηση της ενδοσοκομειακής φροντίδας από τους ασθενείς μέσω του ερωτηματολογίου που αποστέλλεται στους ασθενείς από τον ΟΑΥ μετά την έξοδο τους από τα νοσηλευτήρια, το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για την αμοιβή των νοσηλευτηρίων.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι άρχισαν να μαζεύονται τα στοιχεία αλλά δεν έγινε ανάλυση ανά νοσηλευτήριο.

Όπως δήλωσε, προς το παρόν έχουν λάβει περίπου 300 – 350 απαντήσεις.

«Η πρώτη πρόχειρη ανάγνωση των απαντήσεων, δείχνει ότι υπάρχει μία θετική βαθμολόγηση των νοσηλευτηρίων αλλά θα πρέπει να τα δούμε ανά νοσηλευτήριο», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «για το κάθε νοσηλευτήριο θα τα στέλνουμε ώστε να τα γνωρίζουν οι ίδιοι διότι επηρεάζονται άμεσα».

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των υπηρεσιών ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας από τους δικαιούχους του ΓεΣΥ ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ, όλοι οι δικαιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας και έχουν πάρει εξιτήριο από νοσηλευτήριο του ΓεΣΥ, καλούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) όπως συμπληρώνουν ηλεκτρονικά σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα θα λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση των νοσηλευτηρίων η οποία θα προσμετράται στον καθορισμό της αποζημίωσης τους.

Ο ΟΑΥ διευκρινίζει ότι η συμμετοχή των δικαιούχων στην αξιολόγηση αυτή είναι εθελοντική, ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται, θα τυγχάνουν επεξεργασίας αποκλειστικά από τον Οργανισμό.

Της Ουρανίας Στυλιανού




Σχετικά Άρθρα