ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αρχίζει η Πράσινη Εβδομάδα ΕΕ για μηδενική ρύπανση

30 Μαΐου 2022, 06:00

images

Από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή Πράσινη Εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Κάνοντας πράξη την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Η Πράσινη Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική, στην οποία οι Ευρωπαίοι θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουμε για να μεταβούμε σε μια οικολογική κυκλική οικονομία με μηδενική ρύπανση.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αλλάξει τον κόσμο μας. Είναι απολύτως αναγκαίο να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Ουκρανούς και να τους βοηθήσουμε, αλλά ο πόλεμος αυτός μας έδειξε επίσης ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας απέναντι στις κρίσεις. Η κλιματική αλλαγή, η απώλεια βιοποικιλότητας και η ρύπανση δεν εξαφανίζονται όταν ξεσπάει ένας πόλεμος. Η εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος δεν είναι μια πολυτέλεια που μπορεί να περιμένει καλύτερες ημέρες».

«Όλοι μαζί καλούμαστε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Χαίρομαι που στη διάρκεια της φετινής Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ, θα συζητήσω με τους πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις δράσεις μας για το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες στις 30-31 Μαΐου.

Στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένας διάλογος των πολιτών, στο πλαίσιο του οποίου ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα συναντήσει νέους και νέες απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ για να συζητήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, όπως η προστασία της φύσης, τα βιώσιμα υφάσματα και η ρύπανση.

Στη συζήτηση υψηλού επιπέδου, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα μιλήσει στους συμμετέχοντες σχετικά με την ανάγκη να συνεχιστεί ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός της ΕΕ, ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Στις 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η υβριδική διάσκεψη θα συνεχιστεί με τρεις συνεδρίες σχετικά με την τυποποίηση των βιώσιμων και κυκλικών προϊόντων, την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» και την ανάγκη καθορισμού στόχων αποκατάστασης της φύσης. Ακόμη, στην καταληκτική συνεδρία, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους θα λάβει επίσης μέρος σε συζήτηση σχετικά με τη σημασία των κινήτρων και της λογοδοσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας που έχουμε μπροστά μας.

Σημειώνεται ότι περίπου 300 εκδηλώσεις διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη από οργανισμούς-εταίρους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή και τη συνεισφορά όλων των τομέων. 

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα