ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άρχισε πιλοτικά η λειτουργία του ΤΑΕΠ παίδων

31 Ιανουαρίου 2023, 14:15

images

Πιλοτικά άρχισε σήμερα η λειτουργία του ΤΑΕΠ παίδων, που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα επισκεφθεί αύριο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα για την ανακοίνωση της επίσημης λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, αύριο ο υπουργός θα επισκεφθεί τον χώρο για να εξετάσει τι εκκρεμεί και ποια ζητήματα υπάρχουν έτσι ώστε να ανακοινώσει την επίσημη λειτουργία του ΤΑΕΠ παίδων.

«Υπάρχουν κάποια μικρά θέματα για να επιλυθούν», δήλωσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα θα επισκεφθεί το ΤΑΕΠ παίδων στις 1:00μ.μ., για να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες και τις ενέργειες που γίνονται με στόχο την επίσημη έναρξη λειτουργίας, στη Λευκωσία.

Κανένα νεότερο για την κατάσταση της τετράχρονης με στρεπτόκοκκο

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με την κατάσταση υγείας του τετράχρονου κοριτσιού με στρεπτόκοκκο, το οποίο μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για νοσηλεία, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ενημέρωση.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού, η τελευταία ενημέρωση που είχε ήταν ότι η κατάστασή του παιδιού είναι σταθερή και κρίσιμη.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο υπουργός επισκέφθηκε ιδιωτικά το νοσοκομείο που νοσηλεύεται η τετράχρονη, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «ο Διευθυντής της Εντατικής στο Ισραήλ έδωσε τα εύσημα για τους γιατρούς , τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όσο και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, γιατί αντιμετώπισαν ένα σπάνιο ιό, που συνήθως δε σου δίνει χρόνο να αντιδράσεις».

«Σε κάποια παιδιά δίνει περιθώριο μόνο δύο ωρών και ευτυχώς οι γιατροί αντέδρασαν σωστά και δίνεται ακόμα μία ευκαιρία στο κοριτσάκι για να βελτιωθεί η κατάστασή της», ανέφερε, ευχαριστώντας τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων για την ανταπόκρισή τους και τον τρόπο που χειρίστηκαν αυτό το σπάνιο περιστατικό.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα