ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άρχισε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

17 Φεβρουαρίου 2023, 15:51

images

Από το πρωί της Παρασκευής, τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας φτάνουν σε αποθήκες, παρά το λιμάνι Λεμεσού, για να αποσταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, μια διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη.

Είδη ρουχισμού και προσωπικής υγιεινής, αλλά και τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν όλες αυτές τις μέρες στα κέντρα συλλογής που λειτουργούν ανά το παγκύπριο, άρχισαν να φτάνουν από τις 08:00, με φορτηγά της Εθνικής Φρουράς, στις αποθήκες της εταιρείας «Αμαθούς Αιγέας» υπό τον συντονισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του λιμανιού της Λεμεσού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους «η Αρχή Λιμένων Κύπρου, για ακόμη μια φορά στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους αλλά και γενικά του συνόλου της κοινωνίας, με έμπρακτη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας».

Πρόκειται, συνέχισε, για μια ανθρωπιστική βοήθεια που αποδεικνύει, όπως και με τη βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό, ότι η ευαισθησία του κυπριακού λαού ξεπερνά οποιεσδήποτε πολιτικές και ιδεώδη και επικεντρώνεται στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

«Η Αρχή Λιμένων Κύπρου βρίσκεται σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Πολίτη, την Εθνική Φρουρά, την Πολιτική Άμυνα και την εταιρεία Αμαθούς Αιγέας, που παραχώρησε τον χώρο για να γίνει η συγκέντρωση και η διαλογή της βοήθειας και να ετοιμαστεί προς αποστολή στους σεισμόπληκτους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγαθοκλέους σημείωσε πως, «ως οργανισμός, θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιου είδους ανθρωπιστικές αποστολές, οι οποίες αναδεικνύουν και το κοινωνικό πρόσωπο της Αρχής».

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας υπολογίζεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, ενώ αναμένονται οδηγίες για τη μεταφορά τους, με εμπορικό πλοίο, μέσω διαδρομών που θα υποδείξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.  


Σχετικά Άρθρα