ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αρχές Σεπτεμβρίου στον Δήμο Λάρνακας το κτίριο παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας

18 Ιανουαρίου 2024, 10:39

images

Αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να παραδοθεί στον Δήμο Λάρνακας, από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο αναμένεται να στεγαστούν αρκετές δημοτικές Υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου, έχουν λυθεί τα προβλήματα που υπήρχαν και αφορούσαν τις εργασίες που θα γίνονταν στη νέα πτέρυγα του δευτέρου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, στην οποία θα μετακινηθούν οι Υπηρεσίες που βρίσκονται στο παλαιό Νοσοκομείο της πόλης».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση ο εργολάβος έχει αναλάβει το εργοτάξιο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρτικές διαδικασίες για ετοιμασία του δευτέρου ορόφου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί στον Δήμο Λάρνακας το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου».

«Θα παρακολουθούμε τις εργασίες του έργου και υπολογίζουμε, με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τον ΟΚΥπΥ, ότι τον Μάρτιο – Απρίλιο θα βγούμε σε προσφορές, για το έργο αναπαλαίωσης του παλαιού Νοσοκομείου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Βύρας «όλα τα έγγραφα προσφορών βρίσκονται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους  για τελική έγκριση και αναμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης του κτιρίου».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε βάλει αρκετή πίεση προς τον ΟΚΥπΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για μετακίνηση των Υπηρεσιών του από το παλαιό Νοσοκομείο στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσηλευτηρίου της πόλης».

Ανέφερε ακόμα ότι «για να προχωρήσουμε σε προκήρυξη διαγωνισμού, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι εργασίες στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου προχωρούν κανονικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε βεβιασμένες ενέργειες και να βάλουμε τον Δήμο Λάρνακας σε περιπέτειες».

Σημειώνεται ότι το κόστος της ανάπλασης των διατηρητέων κτιρίων του παλαιού Νοσοκομείου που θα εκτελεστεί κατά φάσεις, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήγηση του Υπουργείου Υγείας για μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου από το παλαιό Νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέα πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου και την παραχώρηση ολόκληρου του κτιρίου στον Δήμο Λάρνακας, με σκοπό την μεταστέγαση του Δημοτικού Μεγάρου.

Η μελέτη για αξιοποίηση, συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου, με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, έχει ολοκληρωθεί ενώ η απόδοση του διατηρητέου κτιρίου στον Δήμο αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα και της τοπικής κοινωνίας. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει κριθεί επαρκής για να στεγάσει μεγάλο μέρος των Δημοτικών Υπηρεσιών και να προσφέρει επαρκή χώρο στάθμευσης τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό.

Σημειώνεται ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η ετοιμασία της συγκεκριμένης Μελέτης για αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, την αποκατάσταση ή/και την κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες ή/και συμπλήρωση αυτών με νέες.

Σχετικά Άρθρα