ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποστέλλεται νέα πρόταση στα νοσηλευτήρια για σύμβαση

04 Αυγούστου 2023, 09:49

images

Νέα πρόταση που αφορά τη νέα σύμβαση παροχής φροντίδας υγείας, αποστέλλει σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, την οποία θα κληθούν να υπογράψουν.

O διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στο Τρίτο ότι δεν περιλαμβάνεται ο όρος για επιπρόσθετα έσοδα 10% για τις υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ.

Ο ΟΑΥ εκτιμά ότι η νέα πρόταση προσεγγίζει τις θέσεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και δημιουργεί προϋποθέσεις για επίτευξη συμφωνίας.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων – ΠΑΣΙΝ, ζητά τη στήριξη της πολιτείας για την ισότιμη μεταχείριση ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΠΑΣΙΝ ζητά παρέμβαση της πολιτείας «για άρση των στρεβλώσεων στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων σε σχέση με τη νέα μέθοδο αμοιβής και ανάκληση από τον ΟΑΥ της επιστολής τερματισμού της σύμβασης και ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για κατάληξη σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο».

«Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μεγάλη έκπληξη παρέλαβαν επιστολή από τον ΟΑΥ για μονομερή διακοπή της υφιστάμενης σύμβασης παροχής υπηρεσιών φροντίδας στις 31 Αυγούστου με ταυτόχρονη πρόσκληση για υπογραφή νέας σύμβασης, χωρίς να καθορίζονται οι όροι αμοιβών», τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΒ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του ΟΑΥ να τερματίσει μονομερώς τη σύμβαση παροχής φροντίδας υγείας με τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ ιδιωτικά νοσηλευτήρια, χωρίς προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), όπως επίσης και με τα άλλα νοσηλευτήρια (μέλη της ΟΕΒ) για καθορισμό του νέου πλαισίου αμοιβών για τα ενδονοσοκομειακά περιστατικά στη βάση των ποιοτικών κριτηρίων.

«Η μονομερής διακοπή συμβολαίων θέτει σε αμφισβήτηση τη σχέση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με τον ΟΑΥ και τη δυνατότητα τους να συμβληθούν για συνομολόγηση νέας σύμβασης», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα