ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποθήκες Φαρμακευτικών Υπηρεσιών: Στα χέρια ελεγκτή η έκθεση γεγονότων

15 Απριλίου 2024, 12:39

images

Στα χέρια του γενικού ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, βρίσκεται η έκθεση γεγονότων που ετοιμάστηκε αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών η οποία υπέστη ζημιές το πρωί της 18ης Μαρτίου από θεομηνία που έπληξε τη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες για την άμεση ετοιμασία έκθεσης γεγονότων, ζητώντας όπως περιλαμβάνει και γεγονότα γύρω από τη λειτουργία της αποθήκης για τη χρονική περίοδο από το στάδιο σύναψης της αρχικής σύμβασης το 2003 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, επόμενο βήμα είναι η ενημέρωση της Βουλής για το περιεχόμενο της έκθεσης.

Την ίδια ώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε επιστολές σε επηρεαζόμενα υπουργεία και κρατικές Αρχές με τις οποίες ενημερώνει για πληροφορίες που αφορούν ενοικιαζόμενα υποστατικά τα οποία δεν διαθέτουν τελική έγκριση άδειας λειτουργίας, ζητώντας επισημάνσεις.

Σημειώνεται ότι αριθμός υποστατικών τα οποία η ελεγκτική υπηρεσία διερευνά κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αφορούν ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία, φαίνεται να αφορούν το Υπουργείο Υγείας.

Η υπηρεσία αφού μελετήσει τη έκθεση γεγονότων θα αποστείλει τις επισημάνσεις της στο αρμόδιο Υπουργείο.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα