ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποφασίζουν απεργιακά μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

13 Φεβρουαρίου 2024, 12:33

images

Συγκαλείται την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 η ώρα 9:00 πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Γενική Συνέλευση του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας για συζήτηση και λήψη ενδεχομένως απόφασης για λήψη απεργιακών μέτρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση των συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ για σύγκληση γενικών συνελεύσεων είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας, όπως τονίζουν, του ΟΚΥπΥ να λάβει υπόψη τις ανησυχίες και τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο με στόχο την συζήτηση και συμφωνία για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ωρομίσθιο προσωπικό ,κύρια στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας .

Αναφέρεται πως οι επεκτάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έχουν ολοκληρωθεί το 2020 με την παράδοση και λειτουργία καινούργιας πτέρυγας η οποία στεγάζει το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, τον σταθμό αιμοληψίας και την τράπεζα αίματος.

Τονίζεται ότι παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ανάγκη στελέχωσης της καινούργιας πτέρυγας με επαρκή αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη ενός πολύ μικρού αριθμού καθαριστριών που δεν αρκεί ούτε για τις βασικές εργασίες που διεκπεραιώνεται.

«Ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά σε συνδυασμό με την άρνηση του οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Νοσοκομείου Λάρνακας μας αναγκάζουν να συζητήσουμε και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης», σημειώνεται.

«Καλούμε έστω και την υστάτη την Κεντρική Διοίκηση του ΟΚΥπΥ και την Διεύθυνση Λάρνακας-Αμμοχώστου να λάβουν υπόψη τις διαχρονικές παραστάσεις των εργαζομένων για προσλήψεις εργαζομένων και να σταματήσουν να αντικρίζουν τους ωρομίσθιους εργαζόμενους ως τον τελευταίο τροχό της άμαξας», καταλήγουν.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα