ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποδέχθηκαν την προσφερόμενη αύξηση οι γιατροί στην Αγγλία, προς λήξη απεργιών

05 Απριλίου 2024, 14:40

images

Οι διευθυντικού επιπέδου γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS) της Αγγλίας ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της νεότερης προσφοράς της κυβέρνησης για το ύψος των αυξήσεων στις απολαβές τους, βάζοντας τέρμα στην πολύμηνη διαφωνία που έχει οδηγήσει σε σειρά απεργιών.

Υπέρ της αποδοχής της κυβερνητικής προσφοράς ψήφισε το 83% των μελών του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους ειδικευμένους γιατρούς, του Βρετανικού Ιατρικού Συνδέσμου.

Η προσφορά της κυβέρνησης αναλογεί σε αύξηση έως και 20.000 λιρών μικτών το χρόνο. Περιλαμβάνει επιπρόσθετη αύξηση στο 6% που είχε δοθεί ήδη, καθώς επίσης αλλαγές στο ανεξάρτητο όργανο που κάνει συστάσεις για τις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού. Κρίσιμη ήταν και μία επιπρόσθετη αύξηση αποδοχών της τάξης του 2,85% για όσους ασκούν ειδικότητα μεταξύ τεσσάρων και επτά ετών.

Η προηγούμενη προσφορά είχε απορριφθεί τον Ιανουάριο με ποσοστό 51%, οδηγώντας σε νέες απεργίες, οι οποίες ήταν επαναλαμβανόμενες στο αγγλικό NHS από διάφορους ιατρικούς και νοσηλευτικούς κλάδους εδώ και δύο χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε τη λήξη των απεργιών ως «εξαιρετικά νέα για τους ασθενείς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα μπορέσει να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο προς τη μείωση του όγκου της λίστας αναμονής».

Ο αριθμός των ασθενών του NHS που περιμένουν ραντεβού ή επέμβαση έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια.

Σχετικά Άρθρα