ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαντήσεις Χ. Γιαννάκη για τις κατηγορίες εναντίον της

04 September 2023, 12:10

images

Απαντήσεις για πρώτη φορά στις κατηγορίες που της προσάπτουν, έδωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Υγείας, η οποία εξέτασε σήμερα εκτάκτως το ζήτημα της αποστολής ασθενών στο εξωτερικό και την πρόθεση της κυβέρνησης για μεταφορά της υπηρεσίας στον ΟΑΥ.

«Εδώ και ένα μήνα η τιμή και η αξιοπρέπεια μου διασύρονται κατά ένα βάναυσο τρόπο, υπόμεινα καρτερικά διότι έμαθα ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα λάμπει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν ότι στο υπουργείο στήθηκε «ένα μίνι ΓΕΣΥ», που έστελνε επώνυμους στο εξωτερικό, τη στιγμή που απλοί πολίτες αφήνονταν στη μοίρα τους, ουδέν αναληθέστερο» και δήλωσε πως οι σχετικοί κατάλογοι είναι εκεί για έλεγχο από τους αρμόδιους λόγω προσωπικών δεδομένων.

Παραδέχθηκε αδυναμίες, οι οποίες υπήρχαν διαχρονικά στο σχέδιο αποστολής ασθενών στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τις περιορίσει, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα καλύπτει χωρίς διακρίσεις όλους τους πολίτες, γιατί , όπως είπε, η έγνοια όλης της ομάδας στο υπουργείο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Η κ. Γιαννάκη είπε επίσης ότι ο ΟΑΥ θα πρέπει να στήσει ένα κατάλληλο μηχανισμό για υλοποίηση του σχεδίου αποστολής ασθενών στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια θα τους βρει αρωγούς.

Ανέφερε ότι η ίδια δεν έφερε ποτέ ένσταση στη μεταφορά της υπηρεσίας στο ΟΑΥ, αναφέροντας ότι αυτό διαφαίνεται και από τα πρακτικά σε συνάντησή τους το Σεπτέμβριο του 2020.

 Αναφέρθηκε επίσης σε σειρά νομοθεσιών που θα πρέπει να τροποποιηθούν και σε μη συμβατικότητα νομοθεσιών, αναφορικά με την ασφαλή αποστολή των ασθενών των ασθενών στο εξωτερικών.

 Της Ελένης Χαραλάμπους και Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα